Politički Vicevi

Home / Mujo, Haso i Fata / Kratki vicevi / Boduli / Opet vicevi / Policajci / Razni Vicevi / Politički / Linkovi / Fotke / Motke / Najbolji vicevi / Zabavni / Do suza / Gadovi / Vatrogasci

U vrijeme stare Jugoslavije, u Beogradu se održavao svečani ručak u čast gostiju koji su prisustvovali jednoj od prvih konferencija nesvrstanih zemalja. Ogromna sala s više od tisuću uzvanika, sve vrlo svečano i na nivou. Gosti obučeni u frakove, a gošće u večernjim haljinama, neke po posljednjoj modi, a neke u stilu zemlje iz koje dolaze. Prvo je bio poslužen narezak, zatim juha i onda je došao red na pečenje. Za glavnim stolom, u društvu najpoznatijih i najvažnijih lidere pokreta, sjede jedan kraj drugoga drug Tito i ministar vanjskih poslova Džemal Bijedić. Kada je na stol stavljena pečenka, Bijedić je otkinuo komad s rukom i počeo slatko jesti. Tito, posramljen pred ovako uvaženim gostima da se jedan od njegovih najprisnijih suradnika ponaša ovako nekulturno, se obrati ispod glasa Bijediću.
- Džemo, nož, nož.
Džemal ostavi pečenku, s masnom rukom uze nož, pogleda lijevo i desno i upita:
- Koga, koga?

Drug Tito i Kardelj su bili zagriženi lovci i često su išli zajedno u lov na divlje svinje, jelene, a koji puta bogami i na medvjede. U određenim periodima su posjećivali i močvarne krajeve Slavonije gdje su divlje patke i fazani bili glavne mete njihovih lovačkih pušaka. I tako je to druženje trajalo godinama. Kardelj je bio odličan lovac i uspijevao je uvijek uhvatiti najbolje i kapitalne primjerke, dok je drug Tito vrlo rijetko uspijevao nešto uloviti, po onoj "pa već kad opališ sto metaka, nešto po zakonu vjerojatnosti moraš i pogoditi". I tako jednog dana u lovačkoj kolibi, uz čašu dobrog, slavonskog bijelog vina Tito zatraži od Kardelja da mu otkrije koja je tajna njegovog lovačkog uspjeha, njegove sigurne i mirne ruke, i oštrog oka.
- Ma stvar ti je vrlo jednostavna. Ja svaku puta prije lova nešto poševim i nakon toga se odlično osjećam i gotovo sam siguran da ne mogu promašiti plijen.
Sljedeći put prije lova Tito, jako zadovoljan što mu je konačno otkriven način kako da poboljša svoju lovačku vještinu, odluči da nategne Jovanku. Pogleda kroz prozor i vidi je kako sadi cvijeće u vrtu. Siđe dolje i prišulja joj se odostraga da ga ona ne bi čula. Zadigne joj haljinu i uvali joj ga, na što će Jovanka:
- Ah Kardelju, opet ideš u lov.

S entuzijazmom sam otvorio ovu stranicu misleći kako ću je brzo popuniti sa starim političkim vicevima. Prvo sam ustanovio da me memorija ne služi više tako dobro kao nekada i to je već prouzrokovalo veliki nedostatak materijala. Drugo, shvatio sam da ako se ne poznaju dobro situacija iz starih vremena, vicevi nemaju puno smisla. Kako su korisnici mreže u prosjeku puno mlađi od mene, jednostavno sam odlučio da stavim kakav drugi vic, koji nije baš političke prirode.

U bolnici se nalazi čovjek u teškom stanju, vrlo ozbiljno bolestan. Život mu visi o koncu. Obitelj je kompletna i u čekaonici strpljivo očekuju da ih doktor izvijesti o stanju pacijenta. Napokon, evo doktora, teška koraka i iscrpljenog lica. Obraća se članovima obitelji:
- Žao mi je da upravo ja moram da vam saopćim loše vijesti. Učinili smo sve što je bilo u našoj moći, ali bez ikakvog rezultata. Jedina stvar koja je preostala da se pokuša je presađivanje mozga. Moram vam reći da je takva vrsta intervencije još uvijek u eksperimentalnoj fazi i da svi troškovi idu u potpunosti ma vaš račun: osiguravajuća društva za sada ne priznaju ovakvu operaciju.
Nakon ovako loše vijesti, obitelj se je dodatno pokunjila i pognula glave. Nakon duže stanke, jedan član upita doktora:
- Shvatili smo doktore. Sve ćemo učiniti za našeg dragog Luku, ali smo mi prilično siromašni. Koliko košta jedna takva operacija?
- Ovisi o tome koji se mozak koristi. Ako koristimo muški mozak, onda je cijena oko 50 tisuća kuna. Ako je posrijedi ženski mozak, cijena je 8 tisuća kuna.
Dugački moment totalne šutnje. Muški članovi su se pogledavali ispod oko i nastojali ne gledati žene, izbjegavajući da pokažu osmijeh na licu. Na kraju jedan muškarac upit:
- Oprostite, s čime se objašnjava ovako velika razlika u cijeni?
- Ženski mozgovi koštaju manje jer su korišteni.